Camera instructiesysteem

Tijdens de lessen maak ik gebruik van het camera instructiesysteem Lescam. Het instructiesysteem is ingebouwd in de MINI en vormt een waardevolle toevoeging op mijn onderwijsmethodiek. Het stelt me in staat om verkeerssituaties terug te halen om samen met de leerling te evalueren.

Cbr maatregelen 2022 na gezakt examen

Vanaf 1 september geldt het volgende voor kandidaten:

  • Zak je voor het praktijkexamen bromfiets, brommobiel, motor verkeersdeelneming of auto met aanhangwagen? Dan kun je op zijn vroegst na 4 weken weer afrijden.
  • Zak je de eerste keer voor het praktijkexamen auto? Dan kun je op zijn vroegst na 4 weken weer afrijden.
  • Zak je twee keer of vaker voor het praktijkexamen auto? Dan kun je op zijn vroegst na 15 weken weer afrijden. Op dit moment ligt de gemiddelde reserveringstermijn bij herexamens rond de 9 weken.

Het Praktijkexamen


Als de leerling voldoende vaardigheid heeft wordt het praktijkexamen aangevraagd. Tijdens de examenrit die ongeveer 35 minuten duurt beoordeeld de examinator of de leerling vlot, veilig en zelfstandig rijgedrag laat zien. Ook worden vaste onderdelen als in- en uitvoegen en rijden op navigatie getoetst. Na afloop van de rit hoort de leerling direct of hij of zij geslaagd is.