Algemeen

Mijn rijschool heet 
‘Drive Repeat’ ofwel leren door te herhalen. 

Autorijden is zowel een vaardigheid als een verantwoordelijkheid en die leer je beide niet uit een boekje. Een vaardigheid leer je door te doen én te herhalen. Zo’n leertraject is voor iedereen net weer even anders, iedereen is uniek en heeft daarom een eigen persoonlijke manier van leren. 

Het is mijn passie om voor iedere leerling te ontdekken hoe die unieke leerweg verloopt en die voortdurend te optimaliseren. Dat is waar ik in geloof en dat is de basis van mijn manier van lesgeven. Ervoor zorgen dat jij als leerling optimale waardering en ondersteuning ervaart. Het is immers jouw traject naar dat ene ultieme einddoel, jouw individuele vrijheid van het rijbewijs.

Hierin begeleid ik jou, draag zorg voor de veiligheid, die positieve leeromgeving en heldere communicatie op basis van vertrouwen en wederzijds respect.

Vanaf 16,5 jaar mag je starten met praktijklessen. Slaag je voor je 18e verjaardag voor je rijexamen mag je de weg op onder begeleiding van een ervaren chauffeur die je daarvoor officieel aanwijst binnen het programma van 2toDrive. Check voor meer info https://www.2todrive.nl
Vanaf 18 jaar mag je helemaal zelfstandig op pad. Mooie manier om veilig rijervaring op te doen en verkeersinzicht op te bouwen.

Praktisch

De rijlessen beginnen en eindigen op station Leeuwarden. Je hele rijles vindt hierdoor plaats in het gebied waar je uiteindelijk ook examen doet waardoor je ook optimaal bekend wordt met het examengebied. 


Lestijden

Het volgen van rijles is leuk maar vergt ook veel energie. Mijn rijlessen duren daarom 90 minuten. Gedurende die tijd houden leerlingen hun concentratie goed vast en zijn de lessen het meest effectief. Ik geef les van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 18.00.
 

Lessen annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een reeds geboekte les om welke reden dan ook moet afzeggen. Doe je dat uiterlijk 24 uur van tevoren dan vervallen ook de kosten voor die betreffende rijles.
Annuleer je een geplande rijles binnen 24 uur voor aanvang zijn de kosten voor deze les wel gewoon voor jou mits het mij lukt om een vervangende leerling voor dat lesblok te vinden. Dus annuleer tijdig om kosten te voorkomen.

Faalangst

Deelnemen aan het verkeer vergt veel van je: waarnemen, voorspellen, evalueren, beslissen, handelen... en dat ook nog eens allemaal in een heel hoog tempo. 
Veel leerlingen hebben hier moeite mee, waardoor ze gaan twijfelen aan zichzelf, onzeker worden of zelfs in paniek raken. Deze problematiek vergt de aandacht en energie 
die het verdient. 


Sportpsycholoog

Samen met sport- psycholoog Nieske Witteveen ben ik bezig een programma te ontwikkelen waarmee ik tijdens de rijlessen extra onder-steuning kan bieden aan leerlingen die negatieve invloed ervaren door faalangst. Nieske houdt zich dagelijks bezig met het mentaal begeleiden van topsporters aan het CTO, Centrum voor Topsport en Onderwijs in Heerenveen.

Nieske biedt daarnaast ook persoonlijke individuele begeleiding aan faal-angstige leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken als optimale voorbereiding voor het praktijkexamen.

Meer informatie over Nieske vind je op:

https://www.vspn.nl/sportpsychologen/zoek-een-sportpsycholoog/nieske-witteveen
 

Language

Also international students are more then welcome at Drive Repeat. I offer my driving lessons as well in Dutch as in English. Might come in handy when your Dutch is good enough to order a drink but learning how to drive a car is still a bridge to far.